We beginnen met het hostel. Het heeft normale bedden en geen stapelbedden en dat is een plus. Vooral om het echt lekkere zachte bedden zijn en geen harde bedden. Dan het negatieve. Het is echt in de middle of nowhere, de douches en wc’s zijn niet schoon. De sfeer is maar zozo, het personeel chagrijnig, het ontbijt karig. Al met al voor 14.50 euro per nacht kan ik er niet echt tevreden mee zijn. Zeker niet aangezien ik al betere hostels heb gezien die goedkoper waren en beter. Na ja die in Turijn dan.

Vandaag ontbeten met Marc en een Australier uit Brisbane (Brad). Ergens halverwege ontbijt kwamen er ook nog een stel meisjes/sletjes meepraten. Zij kwamen uit uhm Brazilie oid, maar waren geboren in de US, studeren in Frankrijk en een van de ouders woonden in Portugal. Nogal vaagjes dus allemaal,.

– later

We zijn uiteindelijk met zijn zessen op stap geweest door Bologna. Eerst wat heen en weer tussen station depot en een hotel waar de rest graag wil slapen. Zij willen namelijk uit gaan des avondsch tot laat en dat is in het hostel niet mogelijk. Ik blijf wel daar, niet in de laatste plaats omdat ik voor twee nachten heb betaald.

Ik heb toch niet zo veel zin om zwaar uit te gaan omdat je dan en met een kater zit en je een halve avond naar kutmuziek zit te luisteren in combinatie met zwaar duur bier. Kan je beter thuis naar de Boerderij gaan, grin. Nee serieus. Bier kost hier rond de 4 euro per glas in clubs. En dat kan soms oplopen tot 10 euro.

We zijn vandaag ook naar een pattisseria geweest. Dat is een soort van gebakswinkel met allerlei delicatessen. En hoe waar dat was. Superlekker gebak gegeten en een cappucino gedronken. En dat allemaal geserverveerd door een behoorlijke chicks. Traitoria bellisimo om het kort te sommeren. En voorlopig zit ik gruwelijk vol.

18:00 uur

Het is alweer donker. Net zijn we een toren opgegaan voor een uitzicht van Bologna. En dat was best leuk om te doen. Alleen het uitzicht was nogal tja niet ver. Je krijgt wel een leuk overzicht over de rode binnenstad, maar veel verder kan je niet kijken. Of het mist gedurende heel November in elke Italiaanse stad of het is gewoon smog die er nog vrolijk hangt. Van de geur die normaal op straat hangt gok ik het laatste.

Het lijkt overigens echt maanden geleden alweer dat ik in Frankrijk rondliep, laat staan in Nederland. Meer mensen hebben daar last van in het hostel merk ik. Vooral met de dagen en hoe lang het geleden is waar ze waar geweest zijn.

‘s avonds zijn wij ook nog met zijn zessen gaan eten in een eetgelegenheid ergens in de stad. Ik had pizza quatro fromagio, wat en lekker was en veel en redelijk goedkoop. Samen een fles Cabernet opgedeeld. En die was ook smaakbaar.

Daarna heb ik afscheid genomen en emailadressen uitwisselt en de hele zut zoals het gaat.

Nog geen 10 minuten daarna bij de busstop alweer de volgende ontmoeting, met overigens alweer de volgende Amerikaan want er toeren echt massa’s hier rond. John uit california, met reisgezelschap. Zij zochten ook het hostel en de bus, dus ik wat gewezen etc. Hadden ze nog geluk dat ze nog de laatste bus hadden anders hadden ze in de stad wat moeten vinden, wat qua goedkoop niet echt makkelijk is. Zij het makkelijker dan sommige andere plekken.