Gister vroeg gaan slapen en vandaag weer vroeg op en mij gereed gemaakt om te vertrekken richting Bologna. Mijn treinkaartje (die dingen melden echt coole dingen) vertelt mij dat het 335 kilometer verderop ligt. Het duurt ruim 4.5 uur.

Net handdoek gekocht (yay) op het station samen met eten en ook een boek bij de FNAC behoort tot de aankopen dezer ochtend, Charles Dickens’ David Copperfield. Een pil van meer dan 900 pagina’s. Ik ga echt met een bibliotheek naar huis.

De draagriem aan mijn tas is afgebroken net, dus zien mijn handen er nu uit als mijn voetzolen ongeveer. Rood en het is wit waar zelfs het eelt protesteert tegen deze behandeling.

Waarschijnlijk is het nu donderdag, maar helemaal zeker ben ik er niet van. Irritant is het overigens om geen horloge mee te nemen naar Italie aangezien practisch geen enkele klok hier op tijd loopt. Het is dus meestal maar een beetje gokken hoe laat het werkelijk is.

Het is nu eindelijk goed weer trouwens. Zon , 22 graden en lekker warm. Ik zweet dus als een otter met al dat wandelgedoe, daarom dacht ik een lekkere fles icethea te kopen. Let je even niet op, eindig je met een fles Icethea met mintsmaak. Gatver.

Ik denk in elk geval dat mijn voeten en benen blij zijn met de rust vandaag in de trein.

18:00 Bologna . Wederom druk op het station, en lawaaierig en stoffig en smoggig. Het is wat. En het hostel schijnt ergens in de middle of nowhere te zijn. De locals noemen het San sisto en je hoeft er alleen maar even de bus er heen te nemen.

Blijken er ongeveer 200 verschillende busdiensten in de stad te zijn, de bus niet vanaf het station te rijden en meer ellende. En de bus rijdt maar eens in het uur, maar op zondag wel 3 keer per dag.

In de bus val ik over een Australier heen (letterlijk) en zo raken wij aan de praat. Daarna ben ik uiteindelijk na het inchecken in het hostel en dergelijke eten gaan zoeken in de stad.

Veel studenten op straat hier. Bologna schijnt een van de beste nachtlevens de hebben van Italie. Samen met Rimini in toeristentijd en Milaan.

Rond 23:00.

Nu net terug van eten met Marc, de Australier, en dat was in elk geval superlekker. Klein restaurantje in een van de vele via’s die de stad rijk is. Het was ook niet echt heel duur. Eten is zowiezo niet echt duur hier. Ik had een Tortelini’s met een vulling van kruiden en kaas en als tweede gang een soort kaasje met gesmolten kaasvulling en peren. En erbij natuurlijk een lekkere fles streekwijn. Alles bij elkaar kostte ons ongeveer 20 euro per persoon. Beetje zitten praten over rondreizen, Nederland, Australie. U kent het wel.

For the record dan. Hij is bezig met een gapyear en is sinds April niet meer thuis geweest. Eerst een paar maanden in Canada werken, dan 2 maanden reizen door Europa om vervolgens weer in London te gaan werken.

Bologna is best een grappige stad. Het is middeleeuwse bouwstijl met echt heel veel rode stenen en kleine weggetjes. Het is niet toeristisch, maar wel gigantisch druk, vooral ‘s avonds. En de bus worden in elk geval niet echt gecontroleerd volgens mij. Het tweede plan is gewoon de domme toerist uit te hangen voor het geval ze het wel gaan doen.

Bologna is trouwens ook het thuis van de Bolognese. In dit deel van de wereld wordt het nu trouwens om 17:30 al donker en dat is echt vroeg.