Election day vandaag. Werd wakker om 7:30. Jaja het word nog iets met mij, namelijk steeds vroeger. Aan het eind van de vakantie is het no problemo om voor dag en dauw naar mijn nest te staan. Voorlopig doe ik het met twee bakken koffie.

Vanochtend ontbeten met Sanea en Lauren. Best gezellig allemaal. Wat overigens niet zo grappig hier is is de wc. Die is ongeveer 10 cm hoog en mijn maag moet nog duidelijk aan de nieuwe situatie wennen. Meer details ga ik ook niet geven.

Overigens hoorde ik vandaag nog ergens laat in de nacht het stelletje zuiplappen de toko binnenvallen. In elk geval niet nuchter.

Overigens correctie over de wijk hier; ‘s nachts schijnen er nogal veel hoeren rond te lopen.

14:00 : Turijn dus. Op dit moment zit ik met iemand uit Sicilie op een bankje te wachten tot het ostello opengaat. Deze is namelijk niet 24 uur open, want hij is veel kleiner.

Vanochtend afscheid genomen van Lauren ( klinkt dramatisch overigens(!)). Het leven van een reiziger bestaat uit het ontmoeten van coole mensen om vervolgens voor eeuwig van elkaar te scheiden ofzo. Geen wonder dat reizigers altijd aan de drank raken.

Daarna met Sinea ( editors note : Ik heb blijkbaar 6 verschillende combinaties gebruikt voor de naam, maar het is dus die Japanse chick, grin ) door het centrum gelopen op weg naar het centraal station. haar backpack was ongeveer net zo zwaar als mijn tas, was nogal zielig is voor een meisje half mijn gewicht en ruim een kop kleiner. Ook afscheid van genomen. Zij ging naar Bargamo, Lecco en daarna door richting kust om vervolgens langzamerheid richting het zuiden te vertrekken ( vanaf Turijn is Palermo 22 uur met de trein ) en ik dus naar Turijn.

De trein om 11:20 gepakt met een vertraging van 10 minuten en volgens mij kwam hij bijna een uur te laat in Turijn aan. 110 kilometer : 7.90.

Morgen ga ik onder andere naar Moncalieri. Vanmiddag loop ik het liefst nog een berg op om een overzicht te flitsen van grauw Turijn. Fiat komt hier vandaag, evenals Ferroro en nog wat meer en is na Milaan de belangrijkste industriestad.

16:30(wilde gok)

Ben dus net binnen en heb mijn 24 eurootjes ingeleverd bij een ietwat norse tante. Incluus ontbijt voor twee nachten. Is een best lekker prijsje.

De herberg is netjes, met veel chillere douches en evenveel chillere wc’s. Vanavond gelijk een sanitair feestje houden dus.

Straks de stad in, op zoek naarrrr, deo, handdoeken en voedsel. Maar wanneer niet.

Overigens lig ik op de kamer met in elk geval twee amerikanen uit Massachussets (near Boston, very well) .

En … morgen volgens de voorspellingen eindelijk droog.

(Later)

Net een rondje gedaan en ik vind het een mooiere stad dan Milaan om een of andere reden. Kan ook met sfeer te maken hebben. Het oogt rustiger en het centrum is veel consistenter en heeft veel Romaanse stijl bouwwerken. Bogen en dat soort grapjes.

Het oogt overigens helemaal niet zo groot, maar blijkbaar wonen er toch iets van 900 000 mensen hier. Bijna net zoveel als in Amsterdam dus. En het regent niet meer en dat is maar goed ook. Nu is het alleen nog maar warm en dieselig.

Straks kijken of het uitgaansleven in deze herberg nog wat voorstelt. Even op naar de tv kamer dus, kijken of MTV italia wat is.

Ik heb ook eindelijk voedsel en deo gevonden, woei woei.