Vandaag de hele dag uitgetrokken om Milaan te bezoeken. Het slechte nieuws hoorde ik met mijn ogen dicht vanochtend al : regen. Zut dus.

Om 8:00 opgestaan ( ik kan het wel ja, als je maar zin hebt ) en om 9:00 uur na wat brood, twee bakken koffie en jus richting metro gelopen om het centrum te gaan bekijken.

Op het station werd ik aangesproken door een reizende Amerikaan die in London studeert. Met hem ook door het centrum gelopen, coole gast. Komt uit die staat met als hoofdstad St Paul ( naam kwijt, sorry ) en was bezig met een twaalfdaagse rondreis. Hij noemde mensen als ons niet toeristen, terwijl ie een beetje vies keek richting een stel flitsaziaten ™, maar ‘travellers or international wanderers’. Waar ik het dan weer hardgrondig mee eens was. Overigens was hij italie al meer dan beu, en vooral blij met iemand in het engels te kunnen praten. Dus over een paar dagen lees je hier misschien precies hetzelfde. Misschien ook niet.

Rond stationi Centrali afscheid genomen en ik ben via allerlei vage wegen weer teruggelopen naar Piazzo Duamo, de dam van Milaan. En op de cathedraal ( de 4de grootste ter wereld ) geweest. Met meer dan 1000 traptredes omhoog, wat nogal euh draaierig was. Maar hopelijk wel een paar mooie, overigens asgrauwe foto’s genomen.

Vervolgens een uur of wat gezocht naar een internet cafe, wat zit weer totaal ergens anders bevond dan de richting die ik op aan het lopen was ( het is soms een redelijk doolhof hierzo ).

En daar zit ik nu dus, schuilen voor de regen die al minder is. Lekker tikken en rossen op de knoppen.

Straks ga ik maar een of ander museum zoeken om mij mee te vermaken, want buiten is het niet veel soeps. Morgen bericht ik wellicht vanuit Turijn, misschien ook niet.

Voorlopig is het nog steeds Turijn – Bologna – Rome . Maar ik wil eigenlijk ook wel naar Verona, Florence, Pisa, Pompeii en overal. We zien en bekijken het allemaal nog wel.

Toevoeging, net gezocht naar musea die open op maandag, maar eigenlijk is alles van winkels tot museum dus gesloten vandaag. Tevens ben ik nog geen enkele supermarkt tegengekomen en ik zit niet bepaald in het centrum. En ook geen bakker?. Waar halen die mensen hun zut?

Update 2, al doende leert men : Tutti i Santi, all Saints, Public holiday.

Update :

Goed sinds het internet cafe niets meer geschreven. Niet veel meer te melden ook over het rondstruinen in Milano. Ben naar het centrum gegaan en vandaar naar het hostels. Gedoucht en lekker zitten lezen in mijn boek.

Tijdens het lezen vroeg een aziatisch meisje of ze mijn lonely Planet mocht bekijken. En wie ben ik om nee te zeggen. Na een tijdje raakten we paan de praat. Haar naam is Sanea en ze blijkt net een studie ‘Jewely’ in London te hebben afgerond. En voordat ze weer teruggaat naar een of andere onuitspreekbare plaatsnaam ( bij London ) nog 60(!) dagen door Italie rijzen. Vanuit Venetie door het land naar Palermo – Sicilie.

Daarna hebben we nog een beetje zitten praten over Italie, cultuur, reizen, Japan, Nederland en bla bla.

Tweede persoon waar zij dan weer die avond mee aan de praat raakte bleek uit Arkansas te komen, USA. Lauren was op zoek naar woonruimte in Milaan omdat ze naar haar studie sculptuur daar gaat studeren. Ook duidelijk aan haar accent trouwens, maar daar zullen we het maar niet over hebben.

*sfeerschets* Op dit moment zit ik met een biertje in de hand te kijken naar een groep van kaartende annex zuipende mensen. Een combinatie van Fransen, Duitsers, Aziatens wat er minimaal gezien wazig uit ziet.

Morgen Turijn en ik deed net een grappige ontdekking. Vlak onder Turijn ligt het dorpje Moncalieri. Dat is de thuisplaats van iemand die ik heel lang geleden wel eens schreef ( voor de kenners het Itiaanse meisje boven mijn tv ). Daar gaan we dus ook maar eens langs dan, kijken wat het is.

Voorlopig blijf ik hier zitten kijken naar allerlei wazige mensen.

Uiteindelijk ging het hele gezelschap (les idiots) richting de pub of slingerde iig naar buiten met zijn allen.