Ontbijt is in elk geval heel relaxed in dit hostel in Florence. Je kan ‘s ochtends kiezen wat je wil eten. Iets met toast, ei en dat soort dingen. Goed voer dus om de dag op te teren.

Ik heb gisteren met een biertje Mallrats zitten loeren met een stel canadezen en een zuid-afrikaan. Die afrikaan kon trouwens voor het grootste deel Nederlands gewoon verstaan, grappig maar natuurlijk niet zo gek. Overigens wat mij ook opviel is dat in mallrats een kandidaat aan het eind Bill Hicks heet. Een referentie aan de komiek.

Dit hostel is trouwens echt mooi gedecoreerd. Beelden in een binnentuin, overal schilderingen op een fresco achtige manier en allerlei andere attributen die doen denken aan de Renaissance.

Vandaag dus op weg naar Rome. Zoals alle wegen erheen leiden en ook alle treinen, leidden blijkbaar ook alle voetbalsupporters dit kant op. Een treinrit voor de rest van de reizigers die meer aan het andere lijden doet denken. Met meer dan 1.5 uur vertraging vertrekt de trein pas en we komen in Rome aan met bijna 2 uur vertraging.

In Rome aangekomen heb ik het hotel annex hostel wat mij aangeraden was vrij snel gevonden. En het is inderdaad een mooie plek wederom. Het doet meer denken aan een hotel overigens. En ik zit op een kamer met chicks, dat is ook nieuw.

Rome is zowaar een coole stad, beter dan Florence in elk geval. Het doet nog steeds Italiaans aan uiteraard, dus het is warm, druk, stoffig en dieselig. Veel Romeinse bouwwerken. Het imperialistisch monument maakt behoorlijke indruk. Grappig genoeg is het hart van de stad ongeveer afgesloten omdat daar alle oude bouwwerken staan en is meer een groot archeologisch gebied.

Parkeren is hier onmogelijk als ik het zo zie. Ik zag gister een smart horizontaal tov de stoep inparkeren, met de achterbanden op het trottoir. Veel mensen parkeren ook in met de spiegels ingeklapt en weet ik veel hoe nog meer. In sommige straten lopen de meeste mensen op de straat omdat je bijna niet van de stoep af kan komen, zo dicht staan de auto’s er.

In het hostels hebben ze ook een bar, met happy hours en gratis pizza erbij. Happy joy dus en des avondsch dan ook staan bieren met australiers (melbourne, fucking ey), amerikanen ( colorado, wisconsin, new york ) en nog wat meer nationaliteiten. Drank is dan ook redelijk goedkoop. 2 euro per pint….. Amstel ( kuch ).