Ik had maar besloten om in Nice te blijven de eerste nacht, aangezien het in Turijn / Milaan koud schijnt te zijn.

Daar gaan we

9:11 Op weg richting ver weg. Net leuke, ‘ik vertrouw jou niet’ controle gehad op schiphol. Riem en zelfs mijn schoenen moesten ook. Verder een compleet gefouilleerd. Gelukkig nog geen anale vuist, maar het scheelde niet veel. Je kan zeggen wat je wil over autoritaire landen als Frankrijk en Italie, maar de enige twee keer dat ik echt zwaar gecontroleerd ben is in Nederland geweest.

(tijd onbekend) Geen idee hoe laat het nu is. Ter tijdsindicatie kan wellicht gesteld worden dat hier Arnon Grunsberg al voor tachtig pagina’s is gesneuveld. Mistvertraging dus.

Voordeel van Buitenlanders : Je verstaat ze niet. Je ergert je dus minder. Nadeel : Er gaan een hoop Nederlanders mee. En de helft zit te zeiken tegen elkaar over slechte diensten. Je wilt goedkoop vliegen, dus je weet dat het kut is. Wat wil je nou?

Ergens rond 14:00 We haddden blijkbaar bijna een uur vertraging, maar niet getreurd. Heerlijk als je net als in de trein een beetje ligt te soezelen. Je doet je ogen open en je ziet onder je wijde witte bergen, sneeuw en bergdorpjes. Om nog geen 5 minuten later een tropische landing op ogenschijnlijk open zee te maken.

Dit stuk is trouwens geschreven op het strand. Maar ik ga eerst zo maar een slaapplaats vinden hier.

n.b. Volgens mij staat iemand recht van mij een blow te draaien. tsss

17:00 Pleintje met gezellig volk. Vanavond : Avenue Foch checken, schijnt een gothic achtig feest te zijn. Er hangen over gestencilde crappy posters.

( achteraf note : Uiteindelijk maar niet gegaan en om 21:00 uur vredig gaan slapen, wel langs gelopen overigens. Een gothic pub met overal slingers (aha!)