Daar dub ik op dit moment een beetje tussen. Tijdens mijn rondklikken in de virtuele wereld kwam ik uiteindelijk uit op de site van de Hospitality Club. Een organisatie die zich richt op het aanbieden van gratis slaap- en ontmoetplekken voor reizigers. Via andere vrijwilligers. Een groot vriendennetwerk dus.

En tja hoe veilig is het dan om te gaan slapen bij mensen die je totaal niet kent en waar je geen idee hebt van de lokale toestanden? Ik zou er een probleem van maken. Nachtenlang peinzen en denken. Hoeveel mafkezen er op deze wereld wel niet leven.

Zo niet de vaste klanten van deze club. Sommigen reizen voor jaren de wereld rond met geen geld en geen idee waar ze heen gaan. En op een of andere manier redden ze het altijd. Vreemd genoeg. Zou jij een vreemde helpen op een station? Ik zou denken dat ze lopen te bedelen of iets dergelijks.

Leuk om de verhalen op het forum te lezen trouwens. Wat een andere wereld dan onze van 9 tot 5 sleur. Misschien heb ik er ook ooit het lef voor.