Wat voor gedrocht nou weer mijn oren bereikte staat voorlopig weer hoog genoteerd in de a-muzikale zutindex.

Verlopen ster Marco Borsato probeert zijn nieuwe plaatje ook ergens anders geplugd te krijgen dan op sky radio. In een wanhopige poging hipheid uit te stralen heeft hij de politiek a-correcte allochtoon Ali B(abba) in zijn studio vastgebonden en een rancuneuze, neurotische pianist ingeschakeld.

Marco pakt de microfoon, denkt aan het zeurdige stemmetje van zijn schoonmoeder en begint een zoveelste herhaling te kwelen waar alleen 12-jarige pubermeisjes het nog warm van krijgen. Zeker als meneer Ali B. met zijn moddervette raps Marco ondersteunt in de ultieme vraag van het leven.

Hier is een duidelijk statement voor nodig. En dat is dat verdachte M.B. per direct weer opgesloten wordt in een kooi bij de zender van dood Nederland ( Sky dus ) en dat Ali B. slechts en uitsluitend raps op moddervette beats maakt. En dus nooit, maar dan ook nooit meer iets probeert op het ritme van een pianist die in de herfst van zijn carriere zit.

Kunnen we de goede muziek ( cultuurbrengers ) alstublieft scheiden van de goede geldverdieners ( cultuurverkrachters ) ? Bij voorbaat dank.