Ze bestaan nog en ze zijn onder ons. Zoals de vrijgesproken noor ‘DVD’ Jon die met een verbluffende 15 regels code de DVD beveiliging wist te decoden waar de industrie ‘miljoenen’ in had gestoken en dus niet blij was ermee. Eigen schuld dikke bult. Blijkbaar wordt er nog steeds gedacht dat al het koopvee ook gelijk dom is. Dat is maar een deel.

En nu laat hij weer van zich horen op het Apple / Istore gebied :


JustePort is al het derde programma dat de Noor publiceert om vrijer met Apple-software om te kunnen gaan. De eerste tool verwijderde de FairPlay-DRM van muziek die via de iTunes Music Store aangekocht werd. Een tweede programma, FairKeys, liet gebruikers hun keys ophalen zodat ze niet steeds aparte systemen moesten authoriseren en deauthoriseren.

tweakers

En zijn reactie


Johansen has stressed that the tools simply restore rights that Apple and the recording industry giants removed when they devised iTunes Music Store

Kortom hedendaagse helden? Zij bestaan nog wel degelijk. Te paard en te wapen tegen achterlijk machtsmisbruik.