?Lik mijn boom lik mijn boom

Check mijn room check mijn room

Show je roos show je roos ? schalt Joris de wannabe-neger over het schoolplein richting een stel jonge meisjes die net naarstig proberen te ontsnappen uit een dag school&sores(tm). ?Loser!? brult een meisje terug, de overige meisjes giechelen instemment. ?Ach wat slet, je meurt naar vis? roept Joris terug terwijl hij op zijn Cita springt. Het was zo’n tijd in het jaar dat de gemiddelde trend net tussen twee stylo’s inhing, om het maar eens uit te drukken in de taal van deze tijd.

In een hoek van het plein lagen een stel ?chte negers dubbel van het lachen om het schouwspel. ?En jullie white-boys? stelde Joris terwijl hij zijn brommer aan probeerde te lopen, ?weten niet eens wat flowen is. Hoempf en op de beat van zijn nieuwste creatie stuift Joris van het plein af. Een nietsvermoedende voorbijganger kijkt hem verdwaasd naar. ?Lik mijn boom lik mijn boom? bracht Joris haar op de hoogte van zijn visie van de verkeersregels.

?Vuur?, riep Roy en met een vloeiende beweging stak hij een volgende joint aan. Remy en Alex liggen nog steeds dubbel van het lachen. Hetzij van het stug inslaan van de weed of wacke beats van Joris zoals Remy even later verduidelijkt.

Even boven het hoofd heeft een mus het sinds een kwartiertje het erg naar zijn zin. Nietsvermoedend zat het beest van de zon te genieten op een dunne tak toen het begon. Eerst vermoedde hij vuur. Maar er geurig. Een aantal minuten later is de wereld groen met rood. Hij merkt niet van de consternatie die onder hem onstaat…

?Jullie hebben Pim vermoord, kutnegers!? roept Kees het drietal toe. ?lijers? en komt dreigend op de jongens aflopen. Dan komt Miep aangerent in een totaal nieuwe aussi, die sinds kort weer onder de belangstelling is in een retro vorm. ?Ze zijn het niet waard?, bast zij met een haags accent..

Opeens klinkt de bel en pakken zij en Kees de boeken bij elkaar voor het laatste uur les. Kees mompelt een paar verwensingen loop de school binnen. Roy, Remy en Alex, ook wel de chille drie genoemd kijken hen verwonderd na.

Remy en Alex besluiten buiten voor het raam te gaan staan waar zij les hebben. Net hard genoeg dat hun gesprek via het open raam binnen te verstaan is. De docent probeert wanhopig het restje leerlingen aan te sporen tot het opnemen van wat oninteressante kennis. Totdat Kees de verwensingen niet meer aankan en witheet van woede het raam openslaat. ?Kut, tering, tievus, kuch kuch kuch…?. Hij verslikt zich in zijn eigen stroom scheldwoorden. Terwijl Kees over het raamkozijn naar adem snakt en rochelt liggen Remy en Alex alweer dubbel van het lachen. Op dat moment besluit de leraar tot een vervroegd pensioen, rent al huilend het klaslokaal uit en besluit daarmee de schooldag van 2B3.

?Tja?, zal de conrector even later mompelen tegen de totaal overspannen diener van de educatie. ?Het niet altijd appel en ei op een school?.