Ik zit me hard af te vragen of ik eens eerlijk ga melden wat ik hier van het werk e.d. vindt aan mijn baas. Of kan ik beter alles incasseren en verder mijn bek dichthouden?

Als je carrieregewijs kijkt is het tweede zeker het beste. Er is niets zoveel afgestraft in de geschiedenis als eerlijkheid. Mensen die vooral hun bek houden en alleen opentrekken waar er iets te likken valt hebben meestal een grote carriere als ze oud en chagrijnig zijn. Eerlijke mensen zitten in een buurtcomite ofzo.

Aan de andere kant is het natuurlijk wel zo interessant om het wel te doen. Als was het alleen maar om de frustraties even van mijn kleine hartje ( gossie ) te lichten en hun dwars te zitten.

Ik tob nog een beetje verder. Middenweg is natuurlijk om vooral fysiek aanwezig te zijn, dat is immers toch het enige dat telt. Inzet en inspanning zijn alleen belangrijk als je daarbij ook nog eens kritiekloos bent. Dan heb je pas echt kans in deze wereld.

Hoera, het is weer maandag! Nog 43 jaar.