Weet U, zonder Amerikaans idealisme zou Adolf Hitler niet zijn verslagen, zou er geen verenigd Duitsland zijn, en zou er geen vrij Rusland zijn.’ Nu Europa verenigd is, moet het de democratie brengen naar een regio waar gebrek aan vrijheid heerst.

Het is maar waar je mee te maken wilt hebben. Gelukkig vertelt Rice ( want van haar is de quote ) er niet bij dat de VS regering het prima vond, dat nazi regime. De familie van de Bushes zaken deed met hen, evenals bedrijven als IBM.

En dan houden we ook onze mond over het feit dat de VS pas bij de oorlog betrokken is geraakt door het aanvallen van een cruise schip door de Duitsers en uiteraard Pearl Harbor.

En dan vertellen we er ook maar niet bij dat door Amerikaans ‘idealisme’ zowel het Nevada als Japan onder de radio-actieve zooi ligt. Dat een atoombom gooien na een vernietigend brandbombardement op Tokio ( 80.000 slachtoffers ) helemaal niet nodig was. En zeker niet twee.

Laten we dan vooral knielen voor de geweldige regering van dit moment en dat ze precies hetzelfde doen als bij zovelen keren tegen regeringen in Zuid en Centraal Amerika en Afrike. Waar tienduizenden mensen de prijs betaalden voor het Amerikaans idealisme. Om opgezadeld te zitten met een Pro-amerikaanse dictator.

Fijn, dank u wel mevrouw Rice.