Waaraan heeft Nederland eigenlijk Christenen verdient? Tenminste dat vraag ik mij tegenwoordig bijna elke dag af als ik de digitale krant virtueel opensla. Je kan met het maffe CDA ( gebruiken die mensen meer drugs dan de gemiddelde zwerver ofzo ) wel lachen, toegegeven, maar de standpunten die ze er op na houden?

Normen en waarden geneuzel. Nee geen drugskoeriers af straffen, wel buitenlanders. Maar dan weer niet de mensen die 250 miljoen van de staat hebben gejat? En dan hebben we het nog maar niet over termen als ‘gezin is de hoeksteen van de samenleving’ en ‘abortus is moord’ . Die tweede kan je als publiek figuur overigens maar beter niet zeggen in het relatief progressieve Nederland.

Maar toch. Zouden wij na 4 jaar CDA ook weer genoeg hebben van het droogkutterig gewauwel en gewoon weer teruggaan naar een regering die het nog wel ergens over heeft? Behalve ‘barmhartigheid’ en ‘ondersteuning van de sociaal zwakkeren’, maar vervolgens keihard de gezondheidszorg wegbezuinigen?