Slapende honden moet je niet wakker maken. Codende computernerds ook niet. Zeker niet op de verkeerde momenten. Stel je de verkeerde vraag zal een nerd gewoon een rij technische termen uitslaan om de lastigvaller af te troeven en hem of haar af te laten druipen. Om vervolgens met rust gelaten te worden.

Een gemiddelde nerd komt alleen in actie indien er een zogenaamd noodgeval optreedt. Dit kan zijn internet downtime, een vervroegde deadline of melden dat de koffie op is. Paniekerig rennen de bleekneuzen dan rond om zo snel mogelijk de rampspoed te keren.

Indien het probleem koffie betreft kan het overigens echt gevaarlijk worden. Hoe langer dit probleem zich voordoet hoe minder productiviteit te verwachten valt. En hoe meer trillende handjes. Het is dan zaak om ergens een noodvoorraad koffie te vinden ( of soms liefkozend K0fz0r genoemd ) .