Net terug uit het beloofde land der fransofielen wat het kleinpolderige gezeur weer rauw op mijn dak. Het parlement heeft weer een reden gevonden om vooral nog even niet te vergaderen zo net na 30 dagen kerstreces en 14 dagen tulpreces.

En France viert extreemrechts hoogtij dagen en ook Nederland moet er helaas steeds meer aan geloven. Het wachten is nu op de eerste handen in de lucht. En nee dan is het geen carnaval.

Overigens weer een mooi moment van plaatsvervangende schaamte gehad ( eigenlijk een keer of drie ) van achterlijke Nederlande toeristen die beter de toegang tot het buitenland verboden kan worden? . Is dat eigenlijk ook niet wat? Een soort van buitenland examen om aan te tonen dat je stabiel genoeg bent om iets anders dan boeren en tulpen te aanschouwen.

En ook gezien hoe de imperialistische Amerikanen weer meer delen van de stad hebben weten te ontsieren met ranzige hamburger-vreet-keten. Gewoon naar de achterbuurten of de stad uit knikkeren met de mededeling dat omgeving Centrum-Champs Ellysees-Louvre gewoonweg te mooi is om te laten ontsieren door overal gekleurde M-tekens.