Ongeveer de helft van alle medewerkers bij de NS zijn prima lui. Zo zag ik vandaag een HC ( hoofdconducteur, check ook de foute vertaling in de trein : ZugFuhrer ) door de trein rennen om wat scrapuul de trein uit te laarzen.

Beetje jammer dat ze dan op Gouda een stationsopzichter inhuren met een te kleine lul en een te grote walkie-talkie (compensatiegedrag). Deze meneer vond dat er 2 stukken naar Rotjeknor moesten en maar 1 stuk naar Den Haag. Fout dus, als je meer dan 4 keer op deze lijn hebt gereden weet je waarom. Er gaan altijd 2 stuks naar Den Haag, indien aanwezig.

Kortom na 3 keer afkoppelen, 2 keer herlokaliseren en een kwartier vertraging wisten de NS-nitwits eindelijk waar ze heen moesten. Grappig detail was dat er welgeteld 4 mensen tegelijkertijd naar het hoofdkwartier aan het bellen waren met de nodige scheldwoorden over en weer.