Er zijn al tijden geen grote kersthits meer gescoord in de hitparade. Vooral muziekzender Sky Radio vindt het vervelend, omdat die zender wat betreft kerstmuziek veroordeeld is tot hits van minimaal tien jaar oud; Mariah Carey was met ‘All I want for Christmas’, in 1993, de laatste artiest die een wereldwijde kersthit scoorde.

Dus op Sky, maar overal op de radio, galmen de kersthits van weleer, die velen zo langzamerhand de neus uitkomen: Mud (Lonely this Christmas), Slade (merry X-mas), Chris Rea (Driving home for Christmas), Wham (Last Christmas), John Lennon (Happy X-mas), Band Aid (Do they know it’s Christmastime), noem maar op.

Dat is toch om te huilen? Hadden ze maar nieuwe kerstnummers, want als ik nog eenmaal naar de stakkers van Wham moet luisteren dan wordt ik spontaan impotent. Wie luistert er naar dit soort zut, wie luistert er uberhaupt naar Sky Radio? Mensen die het heden niet willen accepteren, een goed excuus zoeken om weer wat antidepressive te nemen, mensen die doof zijn 😕