In de Telegraaf komt paragnost Jan C. van der Heide uit Oegstgeest aan het woord. Volgens hem zullen in 2004 multinationals vertrekken uit Nederland, het kabinet-Balkenende gaat vallen, de longziekte SARS teistert de wereld en bij ons Koninklijk Huis zorgt Mabel Wisse Smit wederom voor opschudding. Van der Heide’s algemene verwachting voor komend jaar: ”Ik verwacht dat 2004 een enorm rampzalig en onrustig jaar wordt”.

Als dit de ‘rampen’ zijn die we volgend jaar krijgen zeg ik : Bring it on, yeah! . Afgezien dan van de SARS, dat is wat lulliger. Maar het kabinet Balkenende valt? De straat op lijkt me feesten! . Mabel rommelt weer met het koningshuis? Weer reden tot satire! En multinationals weg uit Nederland? Zolang ze dat ook maar echt doen. Kunnen we weer eens gaan denken aan begrippen zoals verantwoord produceren