Je kent hem wel, de beruchte ‘afkoppel’ trein vanuit Utrecht naar Den Haag en Rotterdam. Deze wordt in Gouda gesplitst. Dit ging vandaag als volgt :

– Utrecht

Een groepje mensen rent de trein binnen. Shit gaat naar Den Haag, rent naar buiten. Worden verzocht om binnendoor te lopen want de conductrice vertrekt al.

Kunnen vervolgens het ‘paadje’ op een of andere manier niet vinden?

– Woerden

proberen weer naar buiten te rennen, doen het toch maar niet en blijven om onduidelijke reden in het Den Haag gedeelte staan

– Gouda.

Afkoppelen, de nummers van de treinstellen worden omgeroepen. De vraag rijst bij de mupjes of het gedeelte wellicht tot naar Den Haag gaat. Dit ondanks de nummers op de treinstellen, het 1 bij 1 meter grote Den Haag Centraal bordje in het gangetje, en buiten op de treinstellen.

Er wordt ook gemeld dat het voorste gedeelte naar Den Haag gaat. Algehele consternatie. Vooraan , wat is voor? Aangezien de trein maar twee delen kent vraag ik mij vervolgens af hoe zij de trein in meerdere delen dan 2 willen gaan delen.

Het groepje kiest vervolgens eieren voor hun geld en taaien af naar het voor hun bestemde gedeelte naar Rotterdam.

Vervolgens komen er minstens 10 (!) mensen nog vragen bij binnenstappen of deze trein wel naar Den Haag gaat. De conductrice staat ongeveer met een seinlicht te seinen en te brullen. Den Haaaaaag!!!!!!!!!. Waarop een laatste man nog uitbreid de nummers gaat controleren en aan de conductrice vragen wat de nummers ook alweer waren.